Секретарката на Янев вдигна скандал за 3 800 лв. обезщетение, роми без стотинка си искат заплатите

Даниела Методиева
09.12.2011
размер на текста:

Секретарката и роднина на бившия кмет на Дупница Атанас Янев Петрана Владимирова нахлу в кабинета на новия градоначалник Методи Чимев днес и вдигна скандал заради неизплатените й след напускането й запалата и обезщетения в размер на 3 800 лв., както и тези на дъщеря й.
Нервираната бивша секретарка и най-доверен човек на Янев обяви, че няма да мръдне от общината, докато днес не й бъде изплатено полагащото й се. Още повече, че Методи Чимев й обещал това да бъде направено още вчера, най-късно днес. Тя го обвини и в изнасяне на лъжливи данни в медиите, че хората от най-близкото обкръжение на бившия кмет Атанас Янев са си тръгнали от общината с по 5-6 хиляди лева. Факт е, че и бившата секретарка, нейната дъщеря и заместника по икономическите дейности Йордан Йорданов и самият кмет ще вземат от община Дупница обезщетения, възлизащи на 20 000 лв., обяви днес Чимев.

 

Това е станало възможно, след като последните дни от мандата си Янев им е отправил предложение за напускане, според което се дължат 6 месечни брутни заплати. От своя страна Янев има да получава и обезщетение за неползват годишен отпуск.
Въпреки това Чимев обясни, че без заплати са останали много други хора и то по вина на предишния кметски екип и те са му приоритет пред изплащането на обезщетения.
Докато кметът на Дупница и секрекарката на неговия предшественик спореха кога и как ще бъдат изплатени обезщетенията, роми от Каваклия чакаха пред кабинета на градоначалника.

 

Те бяха дошли, защото не са получавали вече 4-и месец заплатите си по граждански договори, подписани с тях от бившия кмет Атанас Янев. Ромите са били наети по въпросните договори, за да поддържат 78-те декара в парк „Рила”, но от 3 дни са обявили бойкот, защото нямат пари дори и да отидат до работното си място. Ромите, които вече 4-а година работят към общината, първоначално са били наети от пернишката фирма „Флорс”, която бе наета от община Дупница да поддържа зелените площи. Според твърденията на ромите, фирмата им дължи по 11 заплати, а от миналата година общината е сключила с тях граждански договори за поддръжка на парка, срещу които получавали по 256 лв. заплати.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети