„Лаута” ще светне на 1 август 2012-а

DenNews.bg
09.12.2011
размер на текста:

Шефовете на Локомотив Пд и ръководните фактори в община Пловдив обявиха, че клубният стадион в кв. „Лаута” ще има действащо осветление най-рано на 1 август 2012 година.
Главният инженер на общината Йордан Калев разясни каква точно е процедурата по ремонта на спортното съоръжение и съответните срокове за изпълнение. „До 15 декември трябва да бъде обявено решението за проектирането на осветлението на стадион „Локомотив“. Срокът за това е 1 месец, което означава, че чак на 15 януари 2012 година ще можем да придвижим документите. Следва 2-седмичен срок за евентуално обжалване. Следователно на 1 февруари ще изпратим официално писмо до ръководството на Локомотив и до фенклуба на „черно-белите”, за да видят и разгледат предложенията за стадиона. Това го правим, защото искаме и самите ползватели на съоръжението да участват в одобряването на проектните предложения. Когато това стане факт, трябва да се обяви конкурс по Закона за обществените поръчки. Това означава, че в срок от 22 февруари до 15 април 2012 година ние ще работим по тази поръчка. Реално изпълнението трябва да започне на 1 май и да приключи след 3 месеца, т.е. на 1 август 2012 година“, заяви Калев, цитиран от lokomotivpd.com.
От своя страна зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски обеща, че няма да има проблеми около осигуряването на средствата, които възлизат в размер на 950 000 лева. „Те ще бъдат преведени директно на фирмата изпълнител. Гарантирам, че ако ремонтът излезе по-евтин от тази сума, остатъкът също ще бъде инвестиран в стадион „Локомотив“ и няма да отиде никъде другаде“, категоричен бе Кацарски.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети