Отново отложиха делото за пожара във „Феникс-Ресурс”

Подсъдимият Кирил Янчов работи като метач от временната заетост и готви доказателства за невинността си

Даниела Методиева
08.12.2011
размер на текста:

Поредното заседание по делото за пожара в най-големия пункт за вторични суровини „Феникс-Ресурс” в Дупница, днес бе отложено. Причината е, че адвокатът на подсъдимия Александър Райнов е ангажиран по друго дело. Освен това, в залата днес не можаха да дойдат и част от призованите свидетели. Така следващото заседание бе отложено за следващата година.
Подсъдимият Кирил Янчов след заседанието отиде на работа, в момента той е метач по програмата за временна заетост към общината. Янчов обяви, че подготвя доказателства, че извършителят на палежа е друг, а не както го посочват него част от свидетелите.
„Аз съм невинен, и ще докажа това в съда”, обяви днес на път за работното си място Кирил Янчов.
И на предишното заседание на 3-и ноември пред журналисти Кирил Янчов обяви, че на 18-и септември, когато избухна пожара е бил в района на предприятието, за да събира орехи, но сутринта. Пожарът избухна следобяд. По неговите думи по това време е имало в района някакви хора с каруца, които са палили гуми и той щял да представи в съда и доказателствата на свидетели.
След избухването на пожара на 18-и септември миналата година изгоряха над 500 тона полиетиленови отпадъци, оставени на депо в предприятието. При пожара изгоряха 50 тона хартия, над града се издигаше огромен облак от дим, който застрашаваше да предизвика сериозно обгазяване заради изгарянето на огромното количество полиетиленови отпадъци. Единствено промяната на посоката на вятъра спаси града от обгазяването.
След като пожарът бушува целия следобед на 18-и септември и нощта срещу 19-и и на място дойдоха и екипи на Гражданска защита, огнената стихия бе потушена. След като бе направен оглед на мястото и експерти оформиха документите стана ясно, че щетите възлизат на сумата от 100 000 лв.
Разследването продължи около 4 месеца, след което прокуратурата в Дупница повдигна обвинение срещу Кирил Янчов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети