Финансист № 1 на община Бобов дол аут след присъда

Десислава Панайотова-Янкова
08.12.2011
размер на текста:

Главната счетоводителка на община Бобов дол Силвия Стоянова беше освободена от работа, месец след като Окръжен съд-Кюстендил я призна за виновна, че не е оказала контрол на касиерката Теменужка Георгиева, нанесла щета на общинската хазна за над 27 000 лв.
Стоянова е осъдена на година пробация, което включва задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година с първоначална периодичност два пъти седмично, както и задължителни срещи с пробационен служител.
Според решението на магистратите въпреки задължението си по Закона за счетоводството и Инструкцията за организационните процедури по отчитане на касовите операции в община Бобов дол Стоянова не е упражнила достатъчен контрол върху работата на Георгиева. Самата Георгиева, нa която било възложено отчитането на касата на общината вече има влязла в сила присъда, че е нанесла значителни щети за община Бобов дол в размер на 27 736 лв., като тези пари са присвоени от нея в условията на продължаващо престъпление.
Силвия Стоянова е осъдена още да заплати разноските по делото в размер на 350 лв.
Тя е освободена от поста в общината от кмета Кирил Станчев, мястото й пък ще заеме новоизбрания общински съветник Йорданка Гецева. До момента Гецева беше главен счетоводител на СОУ „Никола Вапцаров” в Бобов дол. Мястото и в Общински съвет ще заеме последният от листата на партия Лидер Иван Лазаров.

 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети