170 трактора паркираха пред Парламента и „Александър Невски”

Даниела Методиева
06.12.2011
размер на текста:

170 трактора паркираха около храм-паметника „Свети Александър Невски" и Народното събрание, информира news.bg.
Според земеделския министър Мирослав Найденов медиите представят нещата така, сякаш се случва нещо невероятно, марсианци все едно са слезли.
Зърнопроизводител от монтанско коментира пред news.bg, че те са дошли в София и са изпълнили заканата си да вкарат тракторите в центъра на столицата, отстоявайки поставените по-рано искания. По думите му зърнопроизводителите настояват да получат обещаните им 230 милиона лева, а оставките на министрите Симеон Дянков и Мирослав Найденов са крайна мярка.
На този етап все още не е ясно дали има уговорени срещи с управляващите. Това ще се изясни по-късно. На всеки от тракторите е закачено българското знаме и лозунги като „Справедливи плащания за сектор земеделие".
В 12 часа стартира протестното шествие от „Александър Невски" до Министерски съвет и обратно. Все още не е взето решение как ще продължат протестите след изтичане на двудневното разрешение на Столична Община. Зърнопроизводителите, обаче, са категорични, че ще се борят докрай.
170-те машини влязоха в столицата тази нощ и се разположиха на площада пред храм-паметника „Св. Александър Невски", а една малка част - 10-12 трактора - пред парламента. Шествието до Министерски съвет ще бъде без машини, със само един трактор предвождащ протестиращите земеделци.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети