Малкият брат Галев Ангел Христов-Геле е психически здрав

Даниела Методиева
06.12.2011
размер на текста:

Ангел Христов-Геле е психически здрав. Това сочи резултатът от експертизата, която бе представена днес от д-р Илка Иванова пред Кюстендилския окръжен съд на заседанието по делото за обида срещу братя Галеви.
„Ангел Христов е ориентиран за време, място и собствено личност. Поддържа очен контакт. Мисловният процес е правилен по форма и съдържание. Памет и интелект отговарят на възраст и образование. Емоционално стабилен”. Това е текста на експертизата, която бе възложена но поредния психиатър по искане на защитата на Ангел Христов.
В началото на заседанието защитата на Ангел Христов поиска да бъде прекратено наказателното дело заради изтекъл 3-годишен давностен срок. От своя страна двамата ищци- Методи Стойнев и Миен Попов, както и техният адвокат Антон Сираков обявиха, че подсъдимите и защитата нарочно са протакали процеса, за да може да мине 3-годишния срок. Според тях това е направено с единствената цел съдебното досие на Пламен Галев и Ангол Христов да бъде чисто заради предстоящото срещу тях дело за рекет и организиране на престъпна група. 
Какво ще бъде решението на Кюстендилския окръжен съд, ще стане ясно по-късно. След като изслушаха и двете страни, магистратите се оттеглиха.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети