Днес прекратяват наказателното дело за обида срещу братя Галеви

Даниела Методиева
06.12.2011
размер на текста:

Днес ще бъде прекратено наказателното дело за обидата „идиоти” срещу братя Галеви, което водят срещу тях областният и общински лидер на „Атака” Методи Стойнев и бившия му съпартиец Милен Попов.
На поредното заседание пред Кюстендилския окръжен съд, което е насрочено за 11 ч., делото ще бъде прекратено по искане на защитата на Пламен Галев и Ангел Христов заради 3-годишния давностен срок, предвиден в закона. На 28-и ноември 2008-а година преди дебати в предаване по местната кабелна телевизия „Рила” ТВ Ангел Христов нарече двамата тогава общински съветници идиоти, а Пламен Галев го подкрепи.
На поредното заседание пред Кюстендилския окръжен съд днес трябва да бъде представена и експертизата от психиатъра д-р Илка Иванова от Дупница, която трябва да се произнесе вменяем или не е Ангел Христов.
Въпреки, че наказателното дело днес ще бъде прекратено, двамата обидени ще заведа гражданско, а успоредно с това ще съдят и България в Страсбург заради възможността по нашето законодателство процесът да бъде протакан и да има давностен срок за този вид дела.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети