Общинари обезопасиха опасна ламарина на покрив в центъра на Дупница

Даниела Методиева
05.12.2011
размер на текста:

След сигнал, подаден от dennews.bg, откъртена ламарина от козирката на покрив на блок на улица „Свети Иван Рилски” № 35 в Дупница бе укрепена. С тази задача спешно се зае кметът Методи Чимев, който след нашето обаждане веднага изпрати свои служители. Благодарение на бързата намеса на градоначалника бяха предотвратени нещастни инциденти.
От бурния вятър откъртено парче от ламаринената конструкция всеки момент можеше да се стовари върху главите на нищо неподозиращите пешеходци по една от най-оживените улици в града. Точно под козирката са входовете на банков офис, магазин за бебешки и детски дрехи, наблизо е закусвалня, в която идват много ученици. На тротоара паркират и много автомобили, чиито собственици спират, за да отидат до близките магазини и офиси.
Кметът на Дупница Методи Чимев обясни, че на собствениците на апартаменти в блока ще бъде изпратено писмо, с което ще бъдат уведомени да предприемат мерки за допълнително укрепване на ламаринената конструкция. По Закона за етажната собственост това е тяхно задължение, но заради създалата се опасност трябваше да бъдат предприети спешни мерки.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети