Катин влиза в бобовдолския затвор. Не с присъда, а с мисия

Десислава Панайотова-Янкова
05.12.2011
размер на текста:

Екскметът на Кочериново Костадин Катин влиза в затвора, но не с присъда, а с мисия. Настоящият общински съветник беше избран за член на Наблюдателната комисия за работа със затворниците в Бобов дол на последната сесия на местния парламент. Другите членове на комисията са учителката Галина Гаврилова и служителят на ОбА Любка Джонева. Наблюдателната комисия е към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията”, нейната цел е да координира дейността на органите и организациите, които оказват контрол и надзор, да оказва помощ и подкрепа на правонарушителите – условно, предсрочно освободени от затвора и осъдени на “пробация” лица, за да бъдат те реинтегрирани в обществото. Освен това комисията ще осъществява обществен контрол върху работата по поправянето и превъзпитанието на лишените от свобода, ще подпомага администрацията във възпитателната работа с тях, ще прави предложения и ще дава мнение за помилване.
Една от задачите на комисията е да подпомага семействата на лишените от свобода, включително при възпитанието на децата, да съдейства за настаняване на работа и битово устройване на освободените от местата за лишаване от свобода.
На последната сесия на Общински съвет бяха избрани и съветниците, които ще представляват местната власт навън.
Заместник-делегат в Сдружението на югозападните общини, където делегат е председателят на ОбС Румен Янакиев, ще бъде Даниела Календерска от ГЕРБ.
За делегат за Общото събрание на Националното сдружение на общините беше избран Стоян Симеонов, също от ГЕРБ.
Представител на ОбС-Кочериново в Областния съвет за развитие ще бъде герберът Георги Ценев.

 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети