Реал Мадрид вкарва Ботев Враца в Лига Европа

DenNews.bg
30.12.2011
размер на текста:

Ботев Враца може да получи голям новогодишен подарък. Предложение за покупка и контрол на клуба е отправил испанският бизнесмен Феликс Монео, съобщава Гонг. Акционерите са готови и с предложение, като основната цел е развитие на отбора с идея за участие в Лига Европа. Приблизителният бюджет за клуба за сезон 2012/2013 е 3 млн. лв., а за следващия - 3.5 млн. Телевизионните права и трансфери на играчи се очаква да бъдат основния приход.
За испанците се разбра, че са свързани с колоса Реал Мадрид, а те са готови да започнат веднага преговори, при условие, че имат контрол върху вземането на решения. "Такава идея е много интересна, но трябва да бъде обсъдена от широк форум”, коментира кметът на Враца Николай Иванов. Времето за отговор обаче е изключително кратко - до 31 декември, което не е много коректно.
Новината бе съобщена на среща с ръководството на Ботев от кмета. Присъстваха и много привърженици на отбора и ветерани. Феновете се размечтаха за евроучастие и настояха за бързо свикване на общо събрание, на което да се смени настоящето ръководство. Така след дълги дебати, се стигна до решение, общо събрание да бъде свикано в първата седмица на януари.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети