Коката на Боевски била за БГ пазара

DenNews.bg
29.12.2011
размер на текста:

Кокаинът, който беше намерен в саковете на олимпийския ни шампион Гълъбин Боевски в Бразилия е бил предназначен за разпространен в България. Това обяси в интервю за „Хоризонт” директорът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров. По оперативни данни на МВР, щангистът е трябвало да получи между 250 000 и 300 000 евро. Боевски е проверен от бразилските власти, тъй като всички българи са поставени в графа "рискови пътници" в латиноамериканската държава. Директорът на ГДБОП уточни, че службите работят, за да установят по какъв начин са се развили събитията. Боевски не е бил следен от българското МВР, допълни още Флоров.
Междувременно съпругата на Гълъбин Боевски - Красимира се завърна снощи от Бразилия след триседмичен престой в страната.
Успяла е да се срещне с мъжа си всеки от уикендите, тъй като посещенията на близки в затвора са разрешени само веднъж седмично.
Пред bTV Красимира каза, че с нея в затвора са се отнасяли добре. Срещала се е с Гълъбин насаме.
"Досега не съм била на такова място, но минавайки през една решетка влизаш в техния свят... и ги виждаш такива, каквито са в ежедневието си – на мястото, където се хранят, спят", разказа тя.
По думите й, към хората, които имат качества там има респект. А в Бразилия били наясно, че Боевски е световен шампион и че e много известен.
Според нея обаче разследване не тече и не се търсят гледни точки.
Обвинението се градяло на снетите показания още на летището, а Боевски все още не бил разпитан допълнително.
Красимира бе категорична, че безрезервно вярва на Гълъбин, че е невинен.
По думите й от куфарите, с които е бил заловен мъжа й са били премахнати части – точно толкова, колкото е била дрогата, така че куфарите да изглеждат празни.
Възможно е дъщеря им Сара да бъде извикана отново, за да даде показания, смята още Боевска.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети