Закопчаха дясната ръка на Йоца Амстердам, пласирал дрога у нас

DenNews.bg
29.12.2011
размер на текста:

Александър Пейич, известен като дясната ръка на балканския наркотрафикант Сретен Йосич, е арестуван от хърватската полиция на летището в Загреб.
Пейич е задържан на основанието на международната заповед издадена от Сърбия и се очаква той да бъде екстрадиран в Белград. Според хърватските съдебни и полицейски власти Александър Пейич е отговарял за наркотрафика между България и Сърбия по времето, когато в София живее самият Сретен Йосич, по-известен като Йоца Амстердам. Пейич започва като шофьор на Сретен Йосич в началото на 90-те години, но по-късно става основен играч в наркотрафика между България и Сърбия, информира БГНЕС.
В момента 48-годишният Йоцич се намира в ареста в Белград. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в убийството на хърватския разследващ журналист Иво Пуканич, който беше убит с бомба в колата си. Преди да бъде задържан Йоца Амстердам живееше във вилата на бившия югодиктатор Слободан Милошевич, който почина на 11 март 2006 година в ареста на Международния трибунал за военни престъпления в Хага. По време на съдебния процес срещу Йосич, когото наричат най-големия балкански наркобос и най-опасния жив сърбин, той каза, че в България е бил в безопасност, защото са го закривали разузнавателните служби.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети