Стрелба и меле заради куче в Стоб прати двама в болница

DenNews.bg
23.12.2011
размер на текста:

58-годишен стобчанин разигра истински екшън в кочериновското село Стоб, заради лая на дворно куче на свой съселянин. Инцидента се разиграл около 19 часа снощи, когато пенсионираният по болест Манол Манев отивал да прибере съпругата си след работа. Минавайки покрай къщата на 78-годишният Георги Слатински той извадил незаконно притежаван пистолет „Маузер” и застрелял дворното му куче от упор.
Двамата мъже се сбили и Манол нанесъл на Георги удари по главата с оръжието. За да спаси съпруга си в борбата се включила жената на Слатински и съседи на семейството. В мелето бил произнесен случаен изстрел, а само засечка на пистолета спасила участниците в боя от по-голяма трагедия.
Цялото село днес се чуди какви са били причините за агресията на Манол, тъй като кучето на Слатиснки било на синджир и живяло в двора. Според някои обаче кучето било агресивно и стряскало минувачите със силен лай.
Пристигналите полицаи на мястото на инцидента са иззели незаконно притежавания пистолет “Маузер”. Георги и Манол са получили лекарска помощ в Спешния център в Благоевград. и двамата имат повърхностни наранявания.
По случая е образувано дознание в РУП Рила. В момента се извършва опис на къщата на Манев.
 

Най-четено

Темите от "Кочериново"

Етикети