Още четирима напускат Волен в Парламента, групата пред разпад

dennews.bg
21.12.2011
размер на текста:

Още четирима депутати напускат "Атака", Това са Огнян Тетимов, Борислав Стоянов, Димитър Карбов и Петър Хлебаров, информира news.bg.
Решенията им бяха обявени от председателя на НС Цецка Цачева в началото на днешното пленарно заседание.
Ако още един от хората на Волен Сидеров реши да подаде оставка, това означава, че групата ще се разпадне.
News.bg припомня, че на 25-и ноември в декларация, изпратена до медиите тринадесет депутати от общо 15-те останали тогава в парламентарната група на „Атака" заявявиха официално, че нямат намерение да напускат групата и партията.
Двама депутати не подписаха тогава декларацията - Калина Крумова и Борислав Стоянов. Малко по-късно стана ясно, чеКрумова е внесла в деловодството на парламентазаявление за напускането на парламентарната група на „Атака". С нейното напускане в групата останаха 14 души.
В миналия парламент Сидеров се прости с парламентарната си група, след като депутатите му масово започнаха да го напускат.
Случващото се в парламента става часове преди началото на днешния Национален събор на партията. Очаква се на него да бъде повдигнат въпросът за избор на нов председател на партията.
В средата на ноември евродепутатът Димитър Стоянов, който е и доведен син на Сидеров, поиска оставката на лидера заради разгрома на партията на изборите.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети