Гражданските договори в община Дупница от мандата на Янев под лупа

Даниела Методиева
20.12.2011
размер на текста:

Пълен одит на гражданските договори, сключвани в мандата на екскмета Атанас Янев, се извършва в община Дупница. За целта специално назначена комисия извършва проверка заради доста съмнителни според кмета Методи Чимев подписвания на договори. Като пример той посочи такива договори, които са подписвани от месец за месец и то в последните дни. Това е било и условието те да получат и възнагражденията си. Поради тази причина през ноември са идвали на работа хора, които са очаквали в края на месеца отново да бъдат подновени договорите им и съответно да получат заплатите си. Техните очаквания няма да бъдат изпълнени, тъй като според градоначалника, за да стане това, трябва да има основание, а именно, подписан договор.
Чимев обясни, че има и дублиране на дейности като например наемането на 184 безработни по почистването на града. Това според него е излишно, при положение, че има договор с фирма „Аса- Шеле”.
Все още не са изплатени и заплатите на 69 младежи, наети от община Дупница за археологическото лято на разкопките при Крепостната стена над града.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети