Община Дупница отхвърли искане за дофинансиране на болницата

Даниела Методиева
19.12.2011
размер на текста:

Община Дупница няма да дофинансира болницата, с подобряване на финансовото състояние трябва да се заеме ръководството. Това е въпрос на организация, на мен като кмет това искане не ми харесва , ако има проблеми, те трябва да се решават от екипа, заяви днес кметът Методи Чимев на питане какъв е резултатът от срещата с ръководството на общинската болница. Тя се състоя в края на миналата седмица, а целта й бе да се набележат мерки за подобряване на финансовото състояние на здравното заведение.
На срещата с ръководството на болницата е присъствал и депутатът Пламен Цеков, който е член на здравната комисия към Народното събрание. На срещата е присъствал и управителят на общинската болница в град Лом, която пред последните 11 години се справя успешно и дори е на печалба, обясни кметът Чимев.Според него е необяснимо как управителят д-р Таушански не е бил наясно дори с факта, че от активите на болницата са прехвърлени в собственост на общината сградите. Това стана с решение на местния парламент в предишния мандат с обяснение, че това е условие за кандидатстване по програми.
Според кмета на Дупница за подобряване на финансовото състояние на общинската болница в Дупница е необходима оптимизация, но какви ще бъдат по-конкретните мерки, ще стане ясно на следващата среща между общинското ръководство и лекарите. 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети