Ловен сезон в МВР. 63-ма в ареста за палежите на коли

DenNews.bg
14.12.2011
размер на текста:

С богат улов, почти като след успешен ловен сезон, се отчете МВР във връзка с палежите на автомобили в столицата, изпепелили над 40 коли за последните 2 месеца.
63-ма души са арестувани в акция на служители от СДВР и дирекция „Специализирани полицейски сили” /ГДОП/, съобщават от пресцентъра на МВР.
Установява се съпричастността на четирима от задържаните към палежите на коли.
В хода на операцията са проверени 1200 коли.
2600 души, сред които 93 криминално проявени, са попаднали в полезрението на полицаите.
На бул. „Т.Каблешков” в ж.к. „Гоце Делчев”, около 21.20 часа, полицаите спрели за проверка лек автомобил „Форд Орион”. В колата пътували В.И. /24 г./ и И.Е. /35 г./. От колата служителите на реда иззели петлитрова туба с нафта и бутилка от два литра, съдържаща подобрител за същото гориво.
Криминалисти установяват съпричастността на двамата задържани към умишлен палеж на автомобил, извършен на територията на Четвърто районно управление на 22-ри ноември.
Лек автомобил „Фолксваген Пасат” с монтанска регистрация бил проверен около 1.00 часа на бул. „П.Ю.Тодоров”. В него се возели Г.Н. /32 г./, криминално проявен за кражби, и 17-годишно момче. В багажника полицаите открили пластмасова бутилка с около 300 грама течност с мирис на ацетон и бензин. Полицаите изясняват съпричастността им към палежи на автомобили на територията на Четвърто районно управление, информират от МВР.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети