Лекари и кметове умуват как да излекуват общинската болница в Дупница

Даниела Методиева
14.12.2011
размер на текста:

Каква оздравителна програма да бъде приета за общинската болница, умуват на среща кметът на Дупница Методи Чимев, заместника му по хуманитарните дейности Крум Милев, управителят д-р Таушански и всички завеждащи на отделения.
Срещата, която започна в Панорамната зала на общината, е закрита за журналисти. Инициативата за нея е на местната управа, а причината е нелекото финансово състояние на общинската болница. Средствата, които всеки месец постъпват по клинични пътеки от Здравната каса, едва стигат за покриване на заплатите на персонала. Сумата, която получава средно на месец болницата е 260 000 лв, но от тях след изплащане на заплати и осигуровки, по сметката остават едва 18 000 лв. Тов е причината за затруднения с изплащането на фактурите на доставчици на лекарства и консумативи. За да се пести нафта, парното на болницата все още не е пуснато, стаите се отопляват с радиатори и електрически печки.
Тъй като общинската болница е разпръсната в две различни сгради- тези на бившата Военна и Транспортна болница, това води до допълнително нарастване на разходите и за отопление и за транспорт.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети