Собственикът на „Баркод” с предписание да си прибере железата

Даниела Методиева
13.12.2011
размер на текста:

Собственикът на култовото заведение „Баркод” в центъра на Дупница Станислав Скендерски е получил предписание от общината да прибере и последните железа, останали след демонтирането. Ако това не бъде направено до края на седмицата, когато е и последния срок, със задачата ще се заеме общината. Всички разходи по пренасянето на строителните материали ще бъдат калкулирани и изпратени на Станислав Скендерски.
Продължилата повече от 2 години сага със събарянето на кафе Баркод в центъра на Дупница започна с издаването на наказателното постановление от РДНСК-Кюстендил и ДНСК-София заради несъответствие между издадените строителни книжа от община Дупница за изграждане на временна постройка, и извършените строителни дейности. Всичко това започна след жалба на двамата съветници от Атака Милен Попов и Методи Стойнев през месец март 2009-а година.
След извършените проверки бе установено, че постройката е изградена върху бетонова основа, с тухли и метална конструкция, поради което тя не е временна и преместваема, което от своя страна я прави незаконна.
Наказателните постановления бяха обжалвани от Станислав Скендерски чрез фирмата му „КС Аутогруп” ЕООД, а през месец март тази година със свое решение Върховния административен съд определи като законосъобразни заповедите за събаряне на заведението. Скендерски обжалва заповедите на строителния надзор пред всички инстанции. По казуса през април 2010-а година се произнесе и тогавашния министър на регионалното развитие и благоустройство Росен Плевнелиев, че постройката е незоконна.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети