И „Аса- Шеле” недоволни от община Дупница, намаляват сметоизвозването заради неплащане

Даниела Методиева
12.12.2011
размер на текста:

Почистващата фирма „ Аса- Шеле” също не е доволна от община Дупница. А управителят на местния клон Костадин Мухчинов посочи логична причина- за последните 4 месеца преводите, направени по сметките на фирмата били едва 5 000 лв. Това изказване Мухчинов направи на въпрос какви мерки ще бъдат предприети за подобряване на сметосъбирането, тъй като от общината изразиха недоволство, а председателят на местния парламент Ивайло Константинов обяви, че се обмисля и прекратяване на договора. Днес кметът на Дупница Методи Чимев обяви, че следобяд ще стане ясно какви точно действия ще предприеме неговия екип по отношение на договора с фирма „Аса- Шеле”.
Костадин Мухчинов обясни още, че заради липсата на ритмично плащане от страна на община Дупница дори се обмисляло и намаляване на честотата на сметоизвозването, като за селата от 4 пъти седмично, да бъде съкратено на 2 пъти. Що се отнася до града, където сметосъбирачните машини би трябвало да минават по 5 пъти на месец, все още не било уточнено на колко се обмисля намаляване на сметоизвозването.
Костадин Мухчинов обясни, че се прави всичко възможно с наличната техника и хора и въпреки липсата на плащания от общината, да се почистват контейнерите и в центъра на града това се правело по-често. Единствено за крайните квартали и по-малките улици имало наистина прескачане от графика.
Разберете ме, и аз съм поставен в не особено добра позиция. В случая съм между чука и наковалнята, обясни Мухчинов.
Според последните разчети, община Дупница дължи на почистващата фирма 1 млн. 124 хил. 152 лв., натрупани от месец март миналата година досега. Тъй като фирмата внесе и иск в съда, бе подписано споразумение с община Дупница за разсрочено плащане.
Според председателя на местния парламент Ивайло Константинов въпреки, че общината дължи тези пари, то никъде в договора няма клауза, според която заради неплащане, фирмата да не изпълнява поетите от нея ангажименти.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети