ВКС гледа днес делото по жалбите на братя Галеви срещу ефективните присъди

Даниела Методиева
12.12.2011
размер на текста:

Върховният касационен съд днес гледа делото по жалбата на братя Галеви срещу ефективните присъди от 5 и 7 години, която им постанови Софийския апелативния съд по обвинение за рекет и организирана престъпна група.
Днес пред състав на ВКС Пламен Галев и Ангел Христов ще пледират невинност по произнесените обвинения и незаконосъобразност на произнесените им присъди. Делото е насрочено за 9ч., но 30 минути след определения час двамата подсъдими и техните адвокати все още не бяха призовани в залата.
Жалбите си Пламен Галев и Ангел Христов внесоха чрез Апелативния съд преди изтичането на крайния срок, който бе 26-и септември, или 14 дни след произнасянето на мотивите. Те бяха публикувани в сайта на Софийския апелативен съд на 12-и септември, а текстът бе изписан върху цели 134 страници. Присъдата бе обявена на 6-и юли от тричленен състав на Софийския апелативен съди с нея бяха отменени оправдателните присъди за братя Галеви на Кюстендилския окръжен съд. Столичните магистрати признаха за виновни Пламен Галев и Ангел Христов, както и хората от тяхното обкръжение, в участие в организирана престъпна група, създадена за рекет (изнудване) и принуда, в извършване на побои и в хулигански действия.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети