Синдикатите не отстъпиха на ГЕРБ, на герберите не им пука

DenNews.bg
01.12.2011
размер на текста:

Синдикатите не приемат предложението на ГЕРБ за плавно повишаване възрастта за пенсиониране. Това стана ясно след срещата в парламента, на която бяха обсъдени новите предложения на ГЕРБ за пенсионна реформа, информира БГНЕС.
Лидерът на КНСБ Пламен Димитров посочи, че на този етап няма решение.
"И ГЕРБ не отстъпва. Това е окончателно ни решение", категорична бе Искра Фидосова, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ. Днес в 14.30 часа на заседание на бюджетна комисия ще гласуваме направеното от нас предложение вече като решение за плавно увеличаване на възрастта за пенсиониране с 4 месеца през следващите 3 години, уточни тя.
Фидосова е убедена, че от ГЕРБ не нарушават споразумението със синдикатите, а само изтеглят една от мерките, предвидени в него.
В момента ни предстои и среща с финансовия министър Симеон Дянков, който е вече в Народното събрание, и след това ще направим изявления, допълни тя. "Нека българските граждани да не се подвеждат, нека всеки сам да прави разчетите си, да прецени кое от предложенията е в негов интерес – нашето или на синдикатите", отбеляза Фидосова.
Утре има обявено заседание на тристранката и зам.-председателят на ПГ на управляващите се учуди, когато разбра, че синдикатите нямат намерение да присъстват на него. "Това ли е отговорно поведение", запита Фидосова. От ГЕРБ са категорични, че направеното от тях предложение за пенсионна реформа е в хармония с европейските практики и в интерес на гражданите, и на фиска.
В момента тече среща между участвалите в срещата със синдикатите депутати и представители на изпълнителната власт от ГЕРБ с финансовия министър.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети