9 имена спрягат за заместник-кметските кресла в Дупница

Даниела Методиева
09.11.2011
размер на текста:

9 са имената на кандидати, които се спрягат като евентуални заместници на новия дупнишки кмет Методи Чимев. Сред тях е заместник-кметът по икономическите дейности по време на кметуването на арх. Асен Пилев- Валентин Караилиев. Той заслужено си спечели прозвището сив кардинал на управлението на СДС.
Даниела Ушатова и председателя на читалищното настоятелство в града Силвия Балинова също са сред коментираните кандидати. Двете последователно бяха заместник-кметове по хуманитарните дейности по времето на екскмета Атанас Янев.
Сред спряганите имена е и това на бившия шеф на местния клон на БТК Марио Нешев, който сега работи като инженер по телекомуникациите. Бившият директор на Механотехникума в града и общински съветник от ГЕРБ Иван Фулев също е сред обсъжданите за заместник-кмет. Неговият колега в местния парламент и пиар на кампанията на ГЕРБ в Дупница Красимир Георгиев също присъства в коментарите за евентуален зам.-кмет. Интерес представлява и соченото име на областният и общински лидер на партия „Атака” Методи Стойнев, който след като се класира 3-и на първия тур на местните избори, преди балотажа изрази своята подкрепа в полза на кандидата на ГЕРБ Методи Чимев. Шефката на Общинската счетоводна къща Ваня Терзийска също е сред коментираните евентуални заместници на дупнишкия градоначалник.
Въпреки, че кметът на Дупница все още се въздържа да обяви имената на своите заместници, тъй като още текат преговори, вчера намекна, че областният земеделски шеф Крум Милев може да бъде евентуалния му заместник по хуманитарните дейности.
Ако кметът спази обещанието си до два дни да обяви своите заместници, най-късно утре трябва да стане ясно и колко ще са те. Утре може да стане ясно и кой ще бъде новият главен архитект на общината.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети