Мобилни телефони на община Дупница са ползвани от външни хора

Сметки за станионарни не са плащани от февруари 2010-а г., общата сума е 38 582лв., задълженията към ЧЕЗ вече са 100 000 лв.

Даниела Методиева
08.11.2011
размер на текста:

Мобилни телефони на сметка към община Дупница са ползвани и от хора, които не са служители там. Тази информация е причина кметът Методи Чимев да разпореди щателна проверка и да се направи пълна разпечатка с имената на хората, ползвали услугите на мобилни оператори. Оказва се, освен стационарните телефони, са спрени и част от мобилните на действащи служители в общината. Това е причината да се водят преговори за сключване на нови договори, обясни Чимев.
От разпечатките за сметките за стационарните телефони става ясно, че те не са плащани от месец февруари миналата година. Общата сума е 38 582 лв., като за нея е подписан договор за погасяване, но досега не е внесена. За да бъдат възстановени стационарните телефони, първата вноска е трябвало да бъде внесена до 17-и юли.
Вече е набъбнала и сметката на общината за ток, като към ЧЕЗ задълженията за септември и октомври вече възлизат на сумата от 100 000 лв. Това е и причината да бъде спряно захранването на парк „Рила”, където вече липсва и видеостената. Този факт, а и информация, че от ощината са изнесени компютърни конфигурации, инвентар и картини, е причината да бъде разпоредена инвентаризация. Такава ще бъде направена и на парк „Рила”, защото имало хора, които претендирали, че са доставили там това-онова на доброволни начала.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети