Готвят областния земеделски шеф Крум Милев за зам.-кмет по хуманитарните дейности в Дупница

С парите на учителите са изплащани обезщетения от по 5 000 лв. на напуснали верни хора на екксмета Атанас Янев

Даниела Методиева
08.11.2011
размер на текста:

Името шефа на Областна служба „Земеделие и гори” Крум Милев се стяга за заместник-кмет по хуманитарните дейности в община Дупница. Това обяви днес градоначалникът Методи Чимев във връзка с коментари, че Милев ще бъде неговият заместник по икономическите дейности.
До 2 дни официално Чимев ще обяви най-доверените си хора, а причината е, че все още се правят някои уточнения с поканените за двата поста, обясни градоначалникът.
Вече е ясен за новия екип и кой ще бъде главният архитект на общината, но кметът ще обяви името му, след като бъде сключен договора след 2 дни.
На пресконференцията днес Методи Чимев разкри, че с част от държавните субсидии, отпускани за заплати на учителите, са изплащани обезщетения на най-доверените хора от екипа на екскмета Атанас Янев. Това е станало с използване на възможността в закона, те да напуснат постовете си по предлажение на работодателя, в случая кмета Атанас Янев. Така някои от хората от най-близкото му обкръжение са си тръгнали от общината преди сдаването на властта на новите управляващи, със сумата от по 5 000 лв. в брой.
Що се отнася до това дали други служители от общината са поискали да напуснат, Чимев обясни, че от първия ден на встъпването му в длъжност такива молби при него не са постъпвали.
Към всеки един от служителите съм с протегната ръка
Досега Чимев е провел срещи с директорите на дирекции в общината, от които е получил подборни доклади за числения състав, дейността и неотложните задачи. На бюрото му вече е и разпечатката на служителите в общината, от която става ясно, че на трудов договор са 117, има и много на граждански договори. В тази връзка коментарът на Чимев бе, че численият състав на служителите превишава значително допустимият брой администрация за мащабите на община като Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети