Глас разлика прати ГЕРБ-Сапарева баня в опозиция, Чучуганов е новият ОбС-шеф

Десислава Панайотова-Янкова
04.11.2011
размер на текста:

Чучуганов (вляво) е новият ОбС-шеф на Сапарева баня.

Глас разлика прати партията с най-силна подкрепа на последните местни избори в Сапарева баня ГЕРБ в опозиция. Нагледна демонстрация на това каква ще бъде конфигурацията в следващия мандат, беше дадена от новоизбраните съветници още при първото им гласуване-това за избор на председател на Общински съвет.

Любен Кръстев (вляво) води сесията като най-възрастен съветник в настоящия мандат. До него е Калин Гелев.


Със 7 на 6 гласа при тайно гласуване съветниците-4-ма от ГЕРБ, трима от НДСВ и по двама представители на ЕНП и Лидер, определиха за председател на новия ОбС управителят на руските хотели в Сапарева баня и Паничище Петър Чучуганов. Негов опонент беше кандидат-кметът от ГЕРБ Калин Гелев.
„Партия ГЕРБ получи най-силна подкрепа на първи тур на изборите, а Калин Гелев беше подкрепен от над 45% от избирателите на втори тур, което означава, че жителите на общината искат да го видят в управлението”, каза при издигането на кандидатурата на Гелев Марта Желязкова.
Апелът й обаче не беше разбран и съветниците предпочетоха Чучуганов. При обявяването на кандидатурите за нов ОбС-шеф, от групата на НДСВ постъпи номинация и за досегашния председател Венчо Златанчев. Още преди да се пристъпи към гласуване обаче, той си направи самоoтвод и заяви, че няма намерение да се бори за четвърти мандат като председател на ОбС.
Тържествената сесия в Сапарева баня беше открита от заместник-областния управител на Кюстендилско Даниела Годинова. След като в заседателната зала прозвуча националния химн, съветниците се заклеха и подписаха клетвените си декларации, а след тях и новите селски кметове и новият стар кмет на общината Сашо Иванов.
 

Годинова подари на Сашо Иванов химикал. Снимки: dennews.bg

Преди избора на Чучуганов за председател на ОбС, сесията беше водена от най-възрастния съветник в настоящия мандат Любен Кръстев от ГЕРБ.
„Този момент за мен е тържествен, тъжен, но и радостен. Тържествен, заради повода. Тъжен, защото съм най-възрастния, но радостен, защото мога пръв да поднеса поздравленията си”, каза той.

Съпругата на Сашо Иванов Силвия (втори ред вдясно) присъстваше на сесията.


Самото гласуване мина за по-малко от 15 минути докато в залата присъстваха досегашните заместник-кметове Радка Георгиева и Васил Маргин, както и съпругата на Сашо Иванов- Силвия.
Церемонията в Сапарева баня премина напълно делово, като след закриването на първото заседание на ОбС нямаше нито почерпка, нито молебен. В кабинета на кмета чаша студена вода изпи зам.-областния Даниела Годинова, след което Маргин, който изпълняваше длъжността кмет по време на изборите, предаде печата и документите на Иванов.

 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети