Атанас Янев връчи ключа на Дупница на новия кмет Методи Чимев

Ивайло Константинов бе избран за председател на Общинския съвет като единствен кандидат за поста

Даниела Методиева
04.11.2011
размер на текста:

Вече бившият кмет на Дупница Атанас Янев връчи ключа на града на новия кмет Методи Чимев. Това стана на тържествената първа сесия на местния парламент, на която новоизбраните кметове и общински съветници се заклеха в присъствието на областния управител Любомир Анчев и неговата заместничка Даниела Годинова. Честта да води сесията се падна на най-възрастната общинска съветничка в настоящия местен парламент Маргарита Илинска от БСП.

 


След като получи символичния ключ на Дупница и гореща прегръдка от своя предшественик, Методи Чимев обеща снимката на Атанас Янев да намери своето достойно място до тази на останалите кметове в залата на местния парламент. Чимев бе закичен със здравец от съпругата си Клементина, която го дари и с кърпа.
Бизнесменът Ивайло Константинов стана председател на Общинския съвет като единствен кандидат, предложен за поста от групата съветници от най-голямата парламентарна група- тази на ГЕРБ. Асен Башленски от БСП обяви, че той е хората около него ще бъдат опозиция на сегашното управление и не искат да излъчват свой кандидат за поста.

 

Тъй като и никой от останалите представители на парламентарни групи не пожела да излъчи свой кандидат, 33-имата общински съветници трябваше да гласуват за единственото предложение. След преброяването на бюлетините от комисията стана ясно, че своя положителен глас за Ивайло Константинов са дали 25 от съветниците, 7 от тях са пуснали бюлетини без да отбележат нищо в тях, а 1 от пликовете е пуснат празен в урната.
Бившият кмет на Дупница и общински съветник от листата на ГЕРБ арх. Асен Пилев обясни защо неговата група издига кандидатурата на Ивайло Констанинов за председател на местния парламент.И изтъкна неговите заслуги в спорта като собственик на волейболен клуб Марек Юнион Ивкони, вицепрезидентския му пост във Българската федерация по волейбол, председателското му място в Националното сдружение на превозвачите и собствеността му в транспортната фирма „Юнион Ивкони”.

 


По време на днешната тържествена сесия стана ясно, че сред кметовете в общината най-младият е този на село Яхиново 27-годишният икономист Владимир Боцев, издигнат от коалиция ОДС. Клетва днес положи и спорният кмет на село Баланово Явор Митов, чийто избор в момента се оспорва в ЦИК, а в деня на изборите Общинската избирателна комисия го заличи от списъка с кандидатите в последния момент.
След продължилата повече от 2 часа церемония по предаването на властта, последва водосвет във фоайето пред залата за заседания на общинския съвет, а новите управляващи се бяха погрижили да подкрепят всички присъстващи на сесията с шведска маса.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети