Областният управител на Кюстендил хвърли оставка

Любомир Анчев сдава поста по лични причини, със заповед на премиера Бойко Борисов Даниела Годинова поема поста като временно изпълняващ

dennews.bg
30.11.2011
размер на текста:

На редовното си заседание днес Министерския съвет освободи от длъжност областния управител на Кюстендил Любомир Анчев, след като по-рано днес той депозира молба за освобождаване с мотив лични причини. Със заповед на премиера Бойко Борисов за временно изпълняваща длъжността е назначена Даниела Годинова.

 


Ето какво гласи и съобщението, публикувано на сайт на МС от днещното заседание:
На основание решение на Министерски съвет № 861 от 30.11.2011 година за освобождаване и назначаване на областен управител на област Кюстендил, на основание чл.143,ал.2 от Конституцията на Република България и чл.29, ал.3 от Закона за администрацията и подадена молба за освобождаване от 2011 година, Министерски съвет реши, да освободи от длъжността областен управител на област Кюстендил Любомир Анчев.
Назначава Даниела Годинова – заместник областен управител, за временно изпълняващ длъжността областен управител на област Кюстендил до назначаване на титуляр.
Даниела Годинова обясни, че въпреки очакваната оставка от страна на Анчев, нейното подаване днес се оказало изненада и е било включено като извънредна точка в дневния ред на заседанието на кабинета. Тъй като е трябвало да се реагира светкавично, премиерът е издал заповед за назначаването на Годинова до следващото заседание на МС, което е следващата сряда. Дали ще бъде тя новият областен управител, или ще бъде посочен друг, това ще стане ясно след 7 дни.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети