ОбС-шефът на Бобошево се самоуволни от директорския пост в социални грижи

Десислава Панайотова-Янкова
30.11.2011
размер на текста:

Новоизбраният председател на Общински съвет-Бобошево Райчо Цветин се самоуволни от директорския пост в социални грижи.
Казусът с двете работни места на Цветин-дали той може да остане на длъжността си в социалната служба редом с поста на ОбС-шеф-занимава ръководството на държавната агенция от близо месец, откакто атакистът беше избран за председател на местния парламент на първата тържествена сесия.
Само преди дни станало ясно, че колкото и да се чака експертно заключение такова няма да има и Цветин бил посъветван да реши сам, а готовият отговор за едноличната му преценка бил даден-да подаде оставка.
Лидерът на Атака в Бобошево напуска директорския пост утре, макар че очаквал да получи поне месец предизвестие, за да може да завърши докладите си за годишната работа в социалната дирекция, под чиято шапка освен Бобошево са и службите в Рила и Кочериново.
На поста му най-вероятно първоначално ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността директор, тъй като конкурсите в агенцията се организират два пъти в годината-през пролетта и през есента. Така до провеждането на конкурс през май месец най-вероятно временен шеф ще бъде някой от началниците на отдели.
„Не съм се чудил дали да напусна директорското място или не. Не мога да подведа избирателите само за да запазя работата си. Нали в политиката трябва да има морал. Не бива да се криеш щом дойде трудното в личен план. Поемам риска след месец или година да се озова безработен, защото председателското място не е сигурно, но така оставам с чиста съвест пред избирателите”, коментира Цветин.
За утре е насрочена и първата работна сесия на ОбС-Бобошево. На нея ще бъде избрана временна комисия, която да изготви новия правилник за работа на местния парламент.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети