Дупнишкият психиатър д-р Паризов ще изготвя експертизата на Геле по делото за обида

Назначената от съда кюстендилска лекарка д-р Даниела Панайотова се отказала в последния момент, вещи лица не искат да участват в процеса

Даниела Методиева
03.11.2011
размер на текста:

Дупнишкият психиатър д-р Александър Паризов ще изготви психиатричната експертиза на Ангел Христов-Геле, която трябва да бъде представена на следващото заседание по делото за обида, което двамата атакисти Милен Попов и Методи Стойнев водят срещу братя Галеви за изречената по местна кабелна телевизия обида „идиоти”.
Експертизата трябва да бедъ представена пред Кюстендилския окръжен съд на 17-и ноември. Това разпореди състав на Кюстендилския окръжен съд на поредното заседание днес, на което стана ясно, че назначеният психиатър от Кюстендил Даниела Панайотова си е направила отвод ден преди изтичането на крайния срок, в който й бе възложено изготвянето на експертизата на Геле. След опитите на съдебния състав да бъде привлечен друг психиатър се оказва, че нито един от кюстендилските специалисти не желае да участва в процеса. Така се е стигнало до назначаването нан д-р Александър Паризов. Според адвоката на Методи Стойнев и Милен Попов- Антон Сираков, д-р Паризов не би представил обективна експертиза, защото е сред обкръжението на братя Галеви.
С изготвянето на съдебно-психиатричната експертиза трябва да стане ясно в какво състояние е бил Геле в предаването по местната кабелна телевизия през месец ноември 2008-а година преди началото на дебати с общинските съветници Методи Стойнев и Милен Попов ги нарече „идиоти”. На едно от заседанията на Дупнишкия районен съд Ангел Христов призна, че бил в състояние на силен афект преди да влезе в студиото, защото чул Методи Стойнев да нарича него и Пламен Галев „престъпници”.
На днешното заседание стана ясно, че от делото са се отказали и експертите, които трябваше да представят гласово-идентификационната експертиза
От нея трябваше да стане ясно дали гласът, произнасящ думата идиоти е на Ангел Христов. Това бе поискато от неговите адвокати, защото в момена на произнасянето й, камерата в студиото не е насочено директно към Геле.
На днешното заседание двамата подсъдими не присъстваха, а причината е, че не могат да бъдат открити от призовкарите. Вместо тях бяха двамата им адвокати Александър Райнов и Емил Велинов.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети