БДЖ се отвори за преговори

dennews.bg
29.11.2011
размер на текста:

Ръководството на БДЖ е отворено за преговори. Утре в 14 часа ще има среща между синдикатите и представителите на железниците. Това съобщи председателят на Съвета на директорите на БДЖ Владимир Владимиров, информира news.bg.
Владимиров е категоричен, че ако не бъде завършена планираната реформа, цялото ръководството на железниците е готово да си подаде оставката. От своя страна управителят на БДЖ „Товарни превози" ЕООД Пламен Джуров предложи преговорите да станат публични, за да е ясно кой за какво се бори.
Вече шести ден над 80% от работниците и служителите, които днес са на смяна в българските железници стачкуват.
От общо 131 влака по разписание в цялата страна към 10.30 ч., които е трябвало да тръгнат или са били в движение от преди началото на стачката, са спрели 96, 8 влака са отменени, а за 19 влака, които са били в движение преди началото на стачката, до този момент не са стигнали до крайната си точка, като няма сведение на коя гара са спрели.
Синдикатите заявиха, че в понеделник са били блокирани над 80% от влаковете. Междувременно стана ясно, че загубите за железниците от стачката до момента възлизат на близо 400 000 лв.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети