Екшън-планът на новия кметски екип на Дупница за справяне с кризата още не е готов

Даниела Методиева
29.11.2011
размер на текста:

Тиражираният в предизборната кампания на ГЕРБ екшън план за справяне с тежкото финансово състояние на община Дупница все още не е изготвен от новия кметски екип.Това стана ясно по време на пресконференция днес, дадена от първия назначен и  заместник-кмет по икономическите дейности Олга Китанова. Тя обясни, че причината все още да не бъде изготвен плана за справяне с финансовата криза е фактът, че все още не е приключила и вътрешната финансова ревизията, назначена от кмета Методи Чимев. Одитът се ръководи от Китанова, успоредно с това тя се запознава и със спрените европроекти на община Дупница и със договорите, сключвани с изпълнители на обществени поръчки през последните 4 години.
Все още общината не е започнала да се разплаща с фирмите-доставчици и изпълнители на обществени поръчки, към които задълженията според доклада от ревизията, назначена от финансовия министър Дянков, са над 6 милиона лева.
Най-ощетени си остават учителите, които все още чакат заплатите си за ноември, без възнаграждения са и читалищните дейци, тяхната съдба е последвана и от самите служители в община Дупница.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети