Съкращават 5 служители в община Бобошево

Даниела Методиева
26.11.2011
размер на текста:

Петима служители в община Бобошево ще се разделят с работата си заради предстоящото 15%-но съкращение предложено на финансовия министър Симеон Дянков.
Кметът на Бобошево Крум Маринов обясни, че съкращенията ще влязат в сила с приемането на новата структура на общинска администрация, а до тях ще се стигне след подбор. Той ще се осъществи на базата на предварителен подбор според справяне с работата, трудов стаж и възраст. Маринов е категоричен, че няма да уволнява служители, които са пред пенсия.
Вече е насрочена и първата редовна сесия на новия местен парламент, тя е насрочена за 1-и декември от 10 ч. В дневния ред е включен избор на временна комисия, която да изработи правилника за работа и взаимодействие с постоянните комисии в общинския съвет. Ще бъде избран и представител на община Бобошево в областния съвет за развитие, както и в Националната сдружение на общините.
Като точка в дневния ред е залегнало и приемането на програма за развитие на читалищата в общината, както и проект за изменения в Подробния устройствен план.
 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети