Ваня Терзийска е новият главен счетоводител на община Дупница

Даниела Методиева
25.11.2011
размер на текста:

Въпреки, че се обявиха против модела на управление Дупница, въведен от двамата консултанти Пламен Галев и Ангел Христов, новите управници ще назначат за главен финансист на общината Ваня Терзийска. Тя бе управител на общинската счетоводна къща, създадена по идея именно на двамата бизнесмени и така се превърна в част от предишния екип.
За предстоящото назначаване на Ваня Терзийска обяви на пресконференция днес кметът Методи Чимев, а като причина да избере именно Ваня Терзийска, той посочи нейният богат опит в тази област.
„За мен е важно, когато назнача човек, който да е запознат с работата в общината. Той трябва да започне работа от вчера, а не да му трябва поне месец” обясни кметът на Дупница. На въпрос защо Ваня Терзийска идва на работа в общината, за да се лиши от заплата от 1 300 лв, за да взима 862 лв., Чимев заяви, че й е разяснил този факт и тя е приела. Ваня Терзийска ще бъде назначена, след като изтече договорът й за управление на общинската счетоводна къща в началото на декември.
управител на счетоводната къща, която бе създадена през 2008-а година след среща между директорите на училищата в Дупница и Пламен Галев в Панорамната зала на общината. След тази среща, на която присъства и тогавашния заместник-кмет по хуманитарните дейности Даниела Ушатова, двамата с Пламен Галев успяха да убедят директорите на училищата да сключат договори с общинската счетоводна къща за обслужване на отпусканите от държавата делегирани бюджети. Година по-късно директорът на ОУ Неофит Рилски Бистра Стойкова скъса договора с общинската счетоводна къща, тъй като за обслужване на бюджета на училището трябваше да плаща всеки месец такса от 780 лв. Именно завишените такси и сигнали, че върху директори на училища са сключвали договори с общинската счетоводна къща под натиск, бяха причина двамата съветници от Атака Милен Попов и Методи Стойнев да внесат жалба в прокуратурата. Проверката на магистратите не установи нарушения, но по-късно и лидерът на Подкрепа в Дупница Любка Георгиева изпрати сигнал до Министерство на образованието. То разпореди проверка, тъй като Ваня Терзийска бе отказала да даде информация за това какви са таксите за обслужване на делегираните бюджети на училищата с обяснение, че това е фирмена тайна.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети