Благоевградчанка почина пред болница, в Пловдив връщат жена с инфаркт

DenNews.bg
25.11.2011
размер на текста:

Току що изписана след лечение жена почина в двора на МБАЛ-Благоевград. 70-годишната жена била лекувана в отделението по кардиология, но получила инфаркт и умряла в двора на болницата, информира БГНЕС.
Инцидентът станал към 11.15 часа днес. Изписаната жена починала пред микробуса на близките, дошли да си я закарат вкъщи.
Дъщеря й колабирала след като възрастната жена починала. Дежурните в кардиологичното отделение отказали всякакъв коментар за кошмарния инцидент, информира кореспондентът на БГНЕС.
Подобен случай, за щастие без фатален край се е разиграл и в Пловдив. Екип на Спешна помощ е отказал да прегледа пловдивчанка с инфаркт. Лекар посъветвал жената да пие болкоуспокояващи и да търси помощ от своя личен лекар, информира bTV. Часове по-късно жената е приета по спешност в болница и е оперирана.
Заради неадекватната реакция на Спешна помощ, която е можела да коства живота на жената, семейството е решено да потърси съдебна отговорност. От Спешна помощ в Пловдив заявиха,че се прослушва записът от въпросния ден, изискват се писмени обяснения от дежурните лекари и до няколко дни проверката ще приключи. Ако има виновни, те ще бъдат наказани.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети