ЧЕЗ спира тока на детски градини в Дупница за неплатени сметки

Даниела Методиева
22.11.2011
размер на текста:

ЧЕЗ е в пълна готовност да спре тока на детски градини в Дупница за неплатени сметки, трупани с месеци. Това стана ясно днес, след като в кабинета на кмета на Дупница Методи Чимев дойде разтревожена директорът на детска градина № 2 Йорданка Йотова, която е била посетена днес от служител на енергото с предупредително писмо от ЧЕЗ че вечерта ще дръпнат шалтера от таблото за натрупани неплатени сметки за ток за 6 месеца в размер на 6 166 лв.

 

Йотова бе притеснена от факта, че ако не бъдат платени фактурите, днес следобяд трябва да обяснява на родителите на 60- е деца, че от утре трябва да си останат у дома.
Още когато получих първото писмо, написах докладна до предишния кмет Атанас Янев. Проблемът трябваше да бъде решен, защото всички наши фактури минават през Общинската счетоводна къща и плащанията се извършват чрез нея, обясни Йорданка Йотова, докато чакаше пред кабинета на кмета.
Градоначалникът Методи Чимев обясни, че е останал неприятно изненадан, когато разбрал, че се е създал подобен казус. Още повече, че вече бе подписан договор с ЧЕЗ за разсрочено плащане на дълг на общината за неплатени сметки от близо 100 000 лв., а първата вноса вече е направена.

 

Оказва се, че детска градина № 2 е на друга партида и тепърва ще се изяснява дали и други забавачки в града не са изложени на опасността да останат без ток за неплатени сметки.
Възникналият проблем в детска градина № 2 бе решен веднага, след като кметът разписа платежно нареждане парите да бъдат изплатени незабавно.
 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети