1 594 лв. заплата предлага за себе си кметът на Дупница

Председателят на ОбС Ивайло Константинов ще бъде с 5-часово работно време, месечно възнаграждение от 996 лв. и бонуси за стаж

Даниела Методиева
21.11.2011
размер на текста:

1 594 лв. да му бъде заплатата, предлага в докладна записка до местния парламент кметът на Дупница Методи Чимев, като се позовава на министерско постановление от 24-и март тази година, което урежда размера на заплатите в бюджетните организации и дейности.
В друга докладна общинският съветник и бъдещ 3-и заместник кмет Красимир Георгиев предлага заплатата на председателя на местния парламент Ивайло Константинов да бъде 996 лева при намалено работно време от 5 часа. Освен това, ще бъде гласувано и допълнително възнаграждение върху заплатата на Константинов за придобит трудов стаж и професионален опит на в размер на 1 % върху основната работна заплата, за всяка година придобит трудов стаж и професионален опит.
Засега назначаването на Красимир Георгиев за трети заместник-кмет се отлага, тъй като докладна за новата структура на общинска администрация няма да бъде разглеждана на предстоящата сесия на местния парламент, която ще се проведе на 24-и ноември. Заради студеното време и липсата на парно в общината сесиите по предложение на председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов ще се провеждат през зимния сезон в Панорамната зала на общината. Такава бе и практиката на техните предшественици от предишния мандат.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети