Пресякоха пътя за Европа на скиминг-устройства и пластики на банкови карти

dennews.bg
21.11.2011
размер на текста:

Скиминг-устройства и внушително количество пластики на банкови карти откриха днес при съвместна проверка служители на Митница Русе и “Гранична полиция”, информира електронния вестник „Митници”.
Оборудването за точене на банкови карти е открито в български лек автомобил, излизащ от страната на път за Западна Европа В колата са пътували български граждани.

 

Митническите служители са открити в автомобила 5 “усти” за банкомати – четци, снабдени с камери за видеозапис на въвеждането на ПИН-кода. Открит е и специално пригоден телефон, който да предава събраната информация към място, където парите се теглят от сметките на нищо неподозиращите собственици на банковите карти. В колата са открити и други съществени елементи от скиминг-оборудването, както и 141 пластики на банкови карти от цял свят – от такива на банка “Шогун” до карти на български банки. Внушителното разнообразие от карти предполага, че скимингите са били подготвени за монтиране в някои от популярните европейски дестинации, известни шопинг-центрове за местни и туристи от цял в започналия период на голямото предколедно пазаруване.
Лицата са предадени на разследващите органи.
 

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети