Гражданско неподчинение в дупнишко село заради кадруване на депутат от ГЕРБ

Даниела Методиева
21.11.2011
размер на текста:

Жители на дупнишкото село Делян са готови да обявят гражданско неподчинение и да блокират международния път Е-79 заради налаган им нежелан от тях кметски наместник. Това обявиха част от несъгласните с назначаването жители на селото, които застанаха пред кабинета на кмета на Дупница в знак на протест и влязоха на среща с него, тъй като днес се очаква градоначалникът Методи Чимев да подпише заповедта за назначаване на Борислав Шопов. Всички, събрали се пред кабинета на дупнишкия кмет бяха категорични, че кандидатурата на Борислав Шопов е наложена против тяхната воля от депутата от ГЕРБ Емил Гущеров. Той им обявил, че Шопов ще бъде новият кметски наместник на селото, тъй като неговите родители работили активно в предизборната кампания в полза на ГЕРБ. Това е била и причината още миналата седмица 40 от 65-те жители с постоянен адрес в селото да депозират подписка както до кмета на Дупница, така и до местната структура на ГЕРБ в знак на несъгласие с налагания им отгоре наместник на селото.

Красимир Янков е желан за кметски наместник според протестиращите жители на село Делян.


„80% от жителите на селото гласувахме доверие за ГЕРБ на изборите и сега не сме съгласни по този начин да ни пренебрегват и да ни налагат кметски наместник отгоре, искаме да се чеу и нашия глас. Борислав Шопов дори и не живее в Делян, той дори няма и нужното образование, категорични хората и настояват на този пост да бъде назначен Красимир Янков. Според тях той е подходащия наместник, защото има повече опит като бивш служител в Министерство на отбраната, работил е в Областна и общинска администрация в Перник и живее в селото.
Янков, който също бе дошъл пред кабинета на Чимев обясни, че е основал местната структура на ГЕРБ в село Делян, работил е активно в кампанията. От година той живее там, тъй като са налага да се грижи за възрастните си родители.
Кметът на Дупница прие протестиращите жители на селото в кабинета си, но не допусна медии да присъстват на разговора. По-късно днес ще стане ясно какъв е резултата от провелата се среща.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети