След рокади кметът на Бобошево си назначи за заместник Илиян Геров

Който не може да работи с мен, да си подава оставка, няма чистка, на работа остават и мои опоненти, категоричен е Крум Маринов

Даниела Методиева
19.11.2011
размер на текста:

Първите рокади в община Бобошево вече са факт. Кметът Крум Маринов назначи за свой нов заместник бизнесменът и бивш общински съветник от ГЕРБ Илиян Геров. След като напусна партията на Бойко, Геров премина на страната на Маринов и работи активно в неговата предизборна кампания. А след като тръгна към втория си мандат и излезе в отпуск, Маринов назначи Геров и за временно изпълняващ длъжността кмет на община Бобошево.
Досегашният заместник на Маринов- инженер Асен Волев е назначен в община Бобошево като шеф на 2 отдела- „Общинска собственост” и „Транспорт”.
Във връзка с отправените към него обвинения, че започва чистка в общинска администрация, за да премахва своите политически противници, Маринов коментира така: „Няма такова нещо, просто събрах цялата администрация един ден и в откровен разговор им обясних,че който не иска да работи повече с мен, да има честта и доблестта да си подаде молба за напускане”.
Като доказателство за това, че няма да има политическа метла в администрацията, Маринов посочи като пример първото назначаване на кметски наместник на село Скрино. Това ще бъде досегашния управник Марияна Мичова, чийто съпруг Георги Мичов бе кандидат за общински съветник от Коалиция за Бобошево. Според Маринов той е работил против него по време на кампанията, но тъй като хората в селото харесват Марияна Мичова, той е взел решението отново да я назначи. Няма да бъде назначаван кметски наместник на село Вуково, до пенсионирането му след три месеца на поста остава досегашния управник Румен Бубев.
Маринов оставя на работа в администрацията и един от кандидатите за общински съветници от ГЕРБ, който е от хората на неговия опонент на местните избори- кандидатът на партията инж. Димитър Сотиров. В общината остава на работа Димитър Миланов, тъй като според Маринов, отлично се справя със задълженията си. Кандидат за общински съветник от партия Атака Василена Бояджиева също ще остане на работа в администрацията, увери Маринов.


 

Най-четено

Темите от "Бобошево"

Етикети