Още експертизи отлагат делото за обида срещу Дангов за догодина

Даниела Методиева
18.11.2011
размер на текста:

Още експертизи, поискани от двете страни, отлагат делото за обида срещу екскмета и общински съветник Първан Дангов за 19-и януари следващата година. На днешното поредно заседание адвокатите на обидените 17 съветници поискаха да бъде направена подробна експертиза на предоставения от местната кабелна телевизия запис на предаването от 10-и ноември 2009-а година, в което Дангов нарече общинския съвет частен и стана подсъдим. Адвокатите на обидените общински съветници Александър Радев и Емил Йовчев поискаха да бъде направена експертиза на предоставения запис на местната кабелна телевизия, за да стане ясно дали не е манипулиран, дали не са трити или допълнително вмъквани кадри. Освен това, целия дебат по тяхно искане трябва да бъде свален на хартиен носител и също анализиран.

След заседанието Първан Дангов обърна внимание на сбъднатата от него прогноза, която е направил през месец ноември 2009-а година по време на предаването, че заради лошото управление на екипа на Янев община Дупница ще потъне в дългове. 
От своя страна, Дангов и адвоката му Юлия Динева поискаха да бъде представена нова справка от община Дупница за посочените от тях договори, сключени с фирми на общински съветници. От предоставената справка в съда става ясно, че такива няма. Според Дангов тя е манипулирана от бившия председател на местния парламент Явор Тодоров, тъй като и той е замесен в конфликт на интереси и то не само със застрахователна компания "Дженерали", която представлява и с която има подписани договори за застраховка.
На днешното заседание нито един от обидените общински съветници не дойде, в това число и инициатора за започване на процеса срещу Първан Дангов- Явор Тодоров. В залата не влязоха и двамата свидетели, призовани от защитата- психиатърът д-р Александър Паризов и стоматолога д-р Васил Аргиров. Те отново ще поучат призовки, в които ще бъдат предупредени да се явят задължително, тъй като и на предното заседание не дойдоха, въпреки, че бяха редовно призовани.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети