Македoнският разпределител на Марек взима наш паспорт, до 2 години национал

DenNews.bg
18.11.2011
размер на текста:

Македoнският разпределител на Марек Юнион-Ивкони Гьорги Гьоргиев вече е български гражданин. Вицепрезидентът на Република България - Ангел Марин е подписал указ, с който 19-годишният талант получава българско гражданство. Това отваря вратата на Гьоргиев към нашия национален отбор, но трябва да се изчака известен период от време.
"Остава следващата седмица Гьоргиев да си подаде документите за лична карта. Това, че е взел български паспорт обаче не означава, че веднага ще може да играе за националния отбор на България. Тепърва трябва първо да се иска разрешение от Македонската федерация и след това от Международната. След това има един период от година и половина на изчакване на отговор и евентуално след около 2 години Гьоргиев може да играе за националния отбор на България, ако го е харесал селекционера, разбира се", уточни главният мениджър на Марек Людмил Найденов пред Sportal.bg.
Марек Юнион-Ивкони пък утре приема шампиона ЦСКА в мач от 6-ия кръг на волейболната Суперлига. Срещата е от 17.30 ч., като се очаква в дупнишката спротна зала да присъства самият Матей Казийски.
 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети