Днес е делото за обида срещу Дангов за частния общински съвет

Даниела Методиева
18.11.2011
размер на текста:

Днес е поредното заседание по делото за обида срещу екскмета и общински съветник в местния парламент Първан Дангов, което водят срещу него 17 бивши и настоящи колеги ОбС и искат обезщетение в размер на 170 000 лв.
В съдебната зала днес предстои да бъде гледан записа от предаване по местната кабелна телевизия от 18-и ноември 2009-а година, в което Дангов нарича Общинския съвет частен. Тези негови думи бяха причината да бъде заведено делото срещу него. Записът трябваше да бъде гледан на предишното заседание на 16-и септември, но технически спънки, а и отсъствието на Дангов попречиха това да стане.
Досега Дангов и адвокат Юлия Динева поискаха справки от застраховетелната компания „Дженерали” за периода от месец ноември 2007- до месец ноември 2009-а година кой е я е представлявал. Пред съда двамата твърдят, че това е председателят на общинския съвет Явор Тодоров. Именно през този период с общински дружества са сключвани и договори за застраховки. И още справки поискаха Дангов и Динева във връзка с договори, сключвани между фирми на съветници, общината и общински дружества. Това са Райчо Биволев, който има договор с община Дупница за подръжка на техниката и Асен Башленски чрез фирмата за дограма, чийто представител е. Днес трябва да бъде представена официална справка от община Дупница за сключения договор с фирма „Тоби” за снабдяване с храни и хранителни продукти на детските градини и домашния социален патронаж, която е собственост на общинския съветник Стойчо Милев. Заради анекса към този договор в момента срещу кмета на Дупница Атанас Янев се води дело за неизгодна сделка. Дангов и адвокат Динева искат да докажат и с още няколко справки, че в изказването си, че общинският съвет в Дупница е частен, бившият кмет и настоящ съветник, е имал предвид договорите, сключени между общината и съветници. В тази връзка те поискаха да бъде представена на съда и справка за сключен договор между съветничката Емилия Червилова и общинската болница за пазаруване от магазина й с ваучери за храна, и справка за сключен договор между фирмата на народния избраник Вергил Кацов и община Дупница за снабдяване с хляб и хлебни изделия.
Днес трябва да присъстват на разпит и двете вещи лица- стоматологът д-р Васил Аргиров и психиатърът д-р Александър Паризов. Като причина бе посочено разминаване в техните показания във връзка с изказването на Дангов и последвалото преддепресивно състояние на председателя на общинския съвет Явор Тодоров.
Досега по делото срещу за обида срещу Първан Дангов бяха представени договорите на съветника от БСП д-р Иван Ибришимов с Община Дупница за покупко-продажба на бившата общинска хижа на Паничище и на общински имоти със съветниците Стойчо Владимиров и д-р Ени Лефтеров от „Движение Нашия град”. Беше представен и гражданския договор на съветничката от БСП адвокат Йорданка Божкова, който бе прекратен заради конфликт на интереси.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети