Поредният психиатър по делото за обида срещу братя Галеви иска отвод

Даниела Методиева
17.11.2011
размер на текста:


Психиатърът д-р Александър Паризов от Дупница, който е поредният назначен да направи експертиза на Ангел Христов-Геле по делото за обида срещу братя Галеви, се очаква на поредното заседание днес да си даде отвод. Това обяви един от ищците- общинският и областен лидер на Атака Методи Стойнев. По негова информация д-р Паризов ще представи на заседанието днес, което е насрочено за 11,30 ч. искането си пред съда да бъде отведен като вещо лице от процеса. Според Методи Стойнев причината, довела до това решение на д-р Паризов е свързването му с братя Галеви като човек от тяхното близко обкръжение. Това мнение бе изразено от двамата ищци- Методи Стойнев и Милен Попов на последното заседание на 3-и октомври, когато съдът назначи за вещо лице д-р Александър Паризов. Причината бе, че нито един от кюстендилските психиатри не се съгласи да бъде включен в процеса. Тогава Попов и Стойнев изразиха съмнение, че д-р Паризов би представил обективна експертиза заради близките му според тях контакти с братя Галеви.
До назначаването на д-р Паризов се стигна, след като на заседанието на 3-и октомври стана ясно, че д-р Панайотова от Кюстендил си е направила отвод ден по-рано. Нейната задача бе да установи какво е било психическото състояние на Геле в предаването по местната кабелна телевизия през месец ноември 2008-а година, когато в ефир нарече Методи Стойнев и Милен Попов преди дебат идиоти. В едно от заседанията пред Дупнишкия районен съд Геле обяви, че е бил в състояние на силен афект, тъй като преди влизането в студиото е чул Методи Стойнев да нарича него и Пламен Галев „престъпници”.
От издаването на гласово-идентификационна експертиза се отказаха и назначените вещи лица от столицата. Тяхната задача на 3-и ноември бе да установят дали гласът, произнасящ думата идиоти е на Геле. Това бе поискано от неговата защита с мотива, че в момента на изричането, камерата не е била насочена към Геле.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети