Мюсюлманският Фейсбук тръгва до седмици

dennews.bg
15.11.2011
размер на текста:

Salam World - това е мюсюлманският Facebook, който се очаква съвсем скоро да се появи в социалните мрежи. В превод името на социалната мрежа означава „Здравей, свят" и в действителност много скоро от сайта й ще могат да се поздравяват хора от цял свят, хора обединени в религиозните си убеждения или просто в интереса си към исляма, съобщава kaldata.com.
Salam World е социална платформа, базирана в Истанбул. Идеята за създаването й идва от влиятелни турски и руски бизнесмени.
Според непотвърдени източници ислямският Facebook ще стартира до няколко седмици. Въпреки това, вече стотици хиляди потребители искат да бъдат членство в социалната мрежа. Те вече са разпратили поканите си и чакат приятели. От Salam World, на свой ред, са инструктирали бъдещите си потребители, за момента само да въведат своите e-mail адреси.
Освен централата си в Истанбул, Salam World ще има клонове в Дубай, Лондон, Москва, Кайро и Ню Йорк. Социалната мрежа за мюсюлмани ще бъде преведена на 15 езика, сред които са и английски, руски, арабски, френски и немски.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети