Общинари в Бобошево изплашени от предстояща чистка

Обвиняват кмета Крум Маринов, че гони от администрацията хора, които са работили в предизборната кампания за опонентите му

Даниела Методиева
15.11.2011
размер на текста:

Предстояща промяна в администрацията в Бобошево плаши общинари от чистка. Обвиненията, отправени към кмета Крум Маринов са, че той ще се опита да махне служители, които в предизборната кампания са работили за опонентите му.
Сред служителите, които могат да загубят постовете си са главния инженер нан общината Серьожа Котев и шефката на отдел „Архитектура и благоустройство” Нина Терзийска. Двамата и още служители в администрацията са били привиквани от Крум Маринов да си подават оставките. Вече има и двама уволнени и това са шофьорите на общинската газка и на сметосъбирачната машина.
Потърсихме за коментар Крум Маринов, но мобилните му телефони от вчера са изключени. Оказа се, че кметът е в болнични и ще бъде в кабинета си утре. Неговият заместник Илиян Геров обясни, че страхът на служителите е неоснователен, а обвиненията, че Маринов се опитва да разчиства сметки, са абсурдни.
„Нормално е Крум Маринов да опита да подбере нов екип от хора, на които ще може да се довери в работата му като кмет в предстоящия 4-годишен мандат. Той вече беше 2 години на този пост и има поглед върху работата на своите служители и кои от тях са успели да се справят, и кои-не”, коментира Илиян Геров.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети