Спрягат Валери Радлев за зам.-шеф на ОбС-Бобов дол

Десислава Панайотова-Янкова
14.11.2011
размер на текста:

Валери Радлев най-вероятно ще бъде зам.-председател на местния парламент. Снимка: dennews.bg

Председателят на местната структура на БСП в Бобов дол Валери Радлев е най-вероятния заместник-председател на новия Общински съвет в миньорския град. Това твърдят наши източници. Информацията нито беше потвърдена, нито беше отхвърлена от ОбС-шефа Огнян Зарев.
„Ще научите на сесията в четвъртък, но щом имате такава информация може и да е така”, коментира Зарев.
Първата сесия на новия местен парламент е насрочена за 17 ноември от 10 часа. Едно от първите решения, които съветниците ще вземат е отмяната на правилото „Карипова”, което гарантираше пълна прозрачност на всяко решение на ОбС. Според него всяко едно решение се гласуваше поименно, независимо дали това се изисква от законна или не. Така, по предложение на досегашният ОбС-шеф Нели Карипова, гражданите имаха информация за това каква е политиката и работата на всеки един от съветниците. Докладната за отмяната на правилото „Карипова” е внесена от Валери Радлев.
На предстоящата сесия предстои да бъде взето решение и за закриване на кметствата в седемте села, които след въвеждането на новия Изборен кодекс отпаднаха от провеждането на вот за избор на селски кмет.
Както сме писали, само две села от всички 16 в община Бобов дол избраха свои кметове на последните избори. Това са Големо село и Мламолово. Сега предстои кметствата в Мало село, Мала Фуча, Бабино, Горна Козница, Коркина, Голем Върбовник и Долистово да бъдат закрити. Те ще се присъединят към останалите седем села в общината, чиито кметски наместници се назначават от кмета на общината.
На първата работна сесия в четвъртък, освен избор на заместник-председател на местния парламент, ще бъде гласуван и новата структура на общинска администрация и ще бъдат определени месечните заплати на кметовете и ръководния екип на ОбС.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети