БДЖ изпрати списъците с предложените за уволнение жепейци от Югозапада

В понеделник след преговори със синдикатите ще бъде обявен точния брой на хората, които стават клиенти на Бюрата по труда

Даниела Методиева
11.11.2011
размер на текста:

От ръководството на БДЖ вече са изпратили списъците с предложените за уволнение служители на компанията в Югозападна България. Сред тях са началник-влакове, кондуктори, машинисти, ръководители на смени, маневрени стрелочници и ревизори.
За понеделник е насрочена и работна среща, на която ще заседават общите Стачни комитети на структурите на КНСБ и КТ „Подкрепа” в системата на БДЖ и след това вероятно ще имам яснота за точния брой на съкратени работници и служители в Югозападния район, който обхваща Перник, Дупница, Кюстендил, Благоевград, Петрич и Кулата. Тогава ще бъде обявен и броят на работниците и служителите, прехвърлени в други фирми, както отменените влакове.
Общите Стачни комитети на структурите на КНСБ и КТ „Подкрепа” в системата на БДЖ от Югозападна България вече взеха решение за обявяване на ефективни стачни действия от 24.11.2011 г. /четвъртък/, ежедневно от 8.00 до 16.00 ч.   

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети