Сашо Иванов атакува европрограмите от нисък старт с ВиК проекти

Десислава Панайотова-Янкова
10.11.2011
размер на текста:

Община Сапарева баня има готовност да се включи в оперативните програми за изграждане на канализационни и водопроводни мрежи с европейски пари на мига на отварянето им. С това се похвали преизбраният градоначалник на курортната община Сашо Иванов.
Както е известно мерките по оперативна програма „Околна среда” за общини с население 2-10 000 души предстои да бъдат отворени до седмици, а самите проекти ще се внасят до началото на 2012 г.
„Имаме изготвени проекти за изграждане на ВиК система на курорта Паничище, пречиствателна станция на Сапарева баня и ВиК мрежи в трите нови квартала на града. Така че в момента, в който програмите се отворят се включваме на мига”, обясни Иванов.
По думите му проблемът с канализацията и водоснабдяването на Ресилово също ще бъде решен на 100%, въпреки твърденията, че канализацията в селото е незаконна заради липсата на конкретно решение къде ще се включат отпадните води.
„Разполагаме с временно разрешително, което за момента обезпечава напълно процедурата по изграждане на канализацията. Водите ще се заустват там където и в момента. Финансирането е осигурено на 100%, както за канализацията на Ресилово, така и за водопровод. В момента тече срока за обжалване на избора на изпълнител за канализацията, а за водопровода предстои избор на фирма изпълнител”, обясни той.
Финансирането е от оперативна програма „Развитие на селските райони”.
 

Най-четено

Темите от "Сапарева баня"

Етикети