Сюрпизират Путин с детска книжка за 59-ия му рожден ден

DenNews.bg
07.10.2011
размер на текста:

Вова обича каша, а Дима прави хората щастливи. Снимка: Reuters

Детска книжка за оцветяване, в която главни герои са самият той и президентът Дмитрий Медведев, но като деца, ще бъде може би най-атрактивният подарък за руския премиер Владимир Путин за 59-ия му рожден ден днес.
Подаръкът е дело на същия екип, който миналата година разсъблече 12 красиви студентки за календар в чест на Путин. Дали детската книжка ще мине тоталния рекорд на календара с разпродадени над 100 000 копия тепърва ще видим.
Историята на Дима и Вода, главните герои в книжката за оцветяване са прототипи на двамата най-влиятелни мъже в Русия.
"Володя става всяка сутрин точно в 6.45 и веднага прави гимнастика. После си изяжда кашата, от която се става по-силен и умен, и отива на работа в бяла сграда с флаг на покрива."
Така започва историята на двамата малчугани, които на корицата са се прегърнали в пясъчник, като от страната на премиера е пясъчен модел на сградата на правителството, а от тази на президента - Спаската кула на московския Кремъл.
Както се казва в съпровождащият картинките текст, никой не може да върши сложната работа, освен Вова, който дава добри съвети.
Дима, за сметка на това, е "пораснал" и "вече сам си мие зъбите". Така поне пише под картинката, където стъпил на столче чернокосото момче се протегя към огледалото. На закуска той предпочита ябълки, защото са полезни. Работата му се заключава в това "да прави хората щастливи".
Дима си има легло с меченце, плакат на Deep Purple и портрет на Стив Джобс. Вова си има папка с надпис "Общероссийский детский фронт". И двамата ходят на работа с велосипеди, като -разбира се - Вова е малко по-напред.
Дима и Вова си имат и развлечения - играят заедно на бадминтон и се разхождат с котето и кучето.
"Когато питат децата какви искат да станат, те често отговарят "Дима или Вова", твърди Максим Перлин, един от авторите на проекта. "И ние решихме да направим за децата книжка за оцветяване, в която главните лица на държавата ще са техни връстници."
Книжката ще бъде отпечатана в тираж 25 000 бройки. Скоро те трябва да се появят в магазините. Цената е около 150 рубли (малко над 3 евро).
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети